1) The key components of ______ are physiological arousal ...

1) The key components of ______ are physiological arousal ...

1) The key components of ______ are physiological arousal, cognitive interpretation, feelings, and behavioral expression. A) B) C) D) E) Motivation Sensation Instinct Behavioral control Emotion 2) According to ______, people around

the world share and recognize at least seven basic emotions. A) B) C) D) E) Robert Plutchik Abraham Maslow Walter Cannon Paul Ekman Hans Eysenck 3) The fact that widely different cultures use the same facial expression to express a certain

emotion would lead researchers to believe that this expression is: A) B) C) D) E) Situational. Cognitive. Unreliable. Innate. Physical. 4) Robert Plutchik believes that:

A) B) C) D) E) There are eight universal facial expressions that combine to form many other emotional responses. Facial expressions are learned primarily as a result of modeling our parents facial expressions. Ekman is correct when proposing the idea of seven universal facial expressions. There are no universally recognized facial expressions.

Only individuals with a similar cultural background can recognize one anothers facial expressions. 5) Women are more likely than men to show emotional disturbances in _____ and _____. A) B) C) D) E) Emotional arousal; anger Panic disorder; depression Fear; loathing

Self-discipline, happiness Alcohol addiction; intense shyness 6) In almost all cultures, women tend to ______ than men. A) B) C) D) E) Hide more emotions Show more anger during conflicts Use different emotional display rules Show more sadness

Be more emotional 7) Roger is sad, but he does not want to cry in front of his friends because of the ______ he has been taught. A) B) C) D) E) Emotions Display rules Cognitions Emotional intelligence Locus of control

8) The role of the limbic system in emotion is to: A) B) C) D) E) Trigger the internal and external behaviors involved in emotions. Arouse the whole brain simultaneously when we are aroused. Make a persons heart race when aroused. Dampen emotional arousal. Integrate the hormonal and neural emotional

aspects. 9) In animal experiments, those who received lesions to the amygdala were found to: A) B) C) D) E) Have a decreased level of fear. Have induced anxiety and fear. Have decreased capacity for language. Have an increased appetite. Suffer from impaired spatial ability.

10) The right hemisphere of the cerebral cortex specializes in _____, and the left hemisphere in _____. A) B) C) D) E) Fight reactions; flight reactions Flight reactions; flight reactions Receiving quick-and-unconscious messages; receiving longer-and-slower conscious messages

Positive emotions; negative emotions Negative emotions; positive emotions 11) The sympathetic nervous system: A) B) C) D) E) Keeps rage and death instincts under control. Only operates during times of low stress. Permits people to react with empathy to tragic situations. Prepares the body to cope with a dangerous

situations. Inhibits the release of hormones. 12) According to the James-Lange theory of emotion, if we are driving to school and a school bus slams on his brakes in front of the car, we: A) B) C) D) E) Feel afraid and then brake. Feel afraid and brake at the same time. Determine if the situation warrants fast action, and if so, we brake.

Brake and then feel afraid. Feel sad and shortly thereafter happy. 13) Which two components are part of Schachter and Singers theory of emotion? A) B) C) D) E) Our physical state and the situation we are in Our physical and psychological states The situation we are currently in and the

environment in which we were raised Our emotional and physical state Our physical state and the last time we felt a given emotion 14) The ______ theory is based on the idea that emotions have pairs that play off one another. When one is triggered, the other is suppressed. A) B) C) D) E) James-Lange Cognitive appraisal

Opponent-process Cannon-bard Two-factor 15) The notion that some arousal can facilitate performance but that too much arousal inhibits behavior is known as the: A) Notion of homeostasis B) Inverted U function C) James-Lange theory of emotion. D) Two-factor theory. E) Opponent-process theory. Answers E 2) D

3) D 4) A 5) B 6) C 7) B 8) E 9) A 10) E 11) D 12) D 13) A 14) C 15) B 1)

Recently Viewed Presentations

  • Karabuk University Technology Faculty

    Karabuk University Technology Faculty

    Abdurrahim TEMİZ, Koray ÖZDEMİR, M. Sait Cay, Levent TURHAN, Mustafa YAŞAR "ALTIGEN BAL PETEĞİ METAL KÖPÜK KANATLARA SAHİP KOMPAKT ISI DEĞİŞTİRİCİ TEORİK ANALİZİ", 14th International Combustion Symposium (INCOS2018), 163-168.
  • Organizational Behavior - University of Kentucky

    Organizational Behavior - University of Kentucky

    Social Identity Theory Social Identity Theory Features Comparative process define ourselves by differences with others Homogenization process similar traits within a group; different traits across groups Contrasting process develop less favorable images of people in groups other than our own...
  • Charlemagne and Feudalism

    Charlemagne and Feudalism

    Charlemagne B. Administrator divided kingdom into counties; counts ruled for king but had to swear loyalty sent out agents to check up on counts & kingdom: missi dominici ("agents of the lord") managed his own royal estates judged cases &...
  • 22 Corinthians Corinthians 12:8-10 12:8-10 Matthew 26:26-29 NKJV

    22 Corinthians Corinthians 12:8-10 12:8-10 Matthew 26:26-29 NKJV

    1 Corinthians 16:1-2 NKJV [1] Now concerning the collection for the saints, as I have given orders to the churches of Galatia, so you must do also: [2] On the first day of the week let each one of you...
  • Athens, Sophocles, and the Greek Theater Athens of

    Athens, Sophocles, and the Greek Theater Athens of

    The Greek Theater II. Performance D. Declamatory script: Because over-sized costumes made movement difficult, the script relied heavily upon the actor's dramatic delivery of lines, which is seen in lengthy monologues and stichomythic dialogue between two debating characters.
  • Why use Forensic Geoscience exercises as part of your Science ...

    Why use Forensic Geoscience exercises as part of your Science ...

    Why use Forensic Geoscience exercises as part of your Science course? Maggie & Peter Williams What is Forensic Geoscience? "Forensic Geoscience uses evidence from geological materials at the scene of a crime to support or defend against a prosecution in...
  • Fire Sprinkler System Presentation By Harold Stewart City

    Fire Sprinkler System Presentation By Harold Stewart City

    The NFPA at this time was participating in the development of the IFC with the ICC but then separated from the group to create its own recommended code, now known as NFPA 1. Fire Code History con't. The ICC also...
  • IGCSE FM Trigonometry II Dr J Frost (jfrost@tiffin.kingston.sch.uk)

    IGCSE FM Trigonometry II Dr J Frost ([email protected])

    Sine/Cosine Rule Recap. 65° 45° 5 ? We have two angle-side pairs involved, so use sine rule. ??????=???????=??????×??????=?.?? ? 40° 10 8 Sine rule angle, but this time angle unknown, so put as numerator.